Projectwebsite onderhoud bomen Zwijndrecht van start

Eind 2016 heeft de Nationale Bomenbank de opdracht verworven om een groot gedeelte van het bomenbestand van de gemeente Zwijndrecht te onderhouden. Om de bewoners van de gemeente Zwijndrecht zo goed mogelijk te informeren lanceren wij vanaf heden de ‘Projectwebsite onderhoud bomen Zwijndrecht’.

De gemeente Zwijndrecht vindt haar bomen belangrijk. Daarom investeert zij in een gezond en veilig bomenbestand.

Het snoeien en veilig houden van de bomen wordt in samenwerking met de bomenploeg van de gemeente Zwijndrecht uitgevoerd. Nationale Bomenbank is verantwoordelijk voor het onderhoud van ca. 13000 bomen, de bomenploeg van de gemeente Zwijndrecht is verantwoordelijk voor de overige bomen. Samen optrekken betekend dat er actuele kennis uitgewisseld wordt tussen de boomverzorgers van de gemeente Zwijndrecht en Nationale Bomenbank en dat er gestreefd wordt naar een gezamenlijk kwaliteitsbeeld.

De projectwebsite onderhoud bomen Zwijndrecht is primair bedoelt om de bewoners van de gemeente Zwijndrecht informeren over het onderhoud van de bomen. Zo vindt u bijvoorbeeld berichten over wanneer wij de jaarlijkse snoeironde starten en wanneer wij starten met het scheren van de leibomen. Maar ook zullen we hier berichten plaatsen over specifieke ‘losse’ projecten zoals het rooien of planten van bomen.

Tevens vindt u op deze website de planning van de reguliere snoeiwerkzaamheden. U kunt via de kaart in uw straat kijken in welk jaar de bomen gesnoeid worden. De planning op deze website behelst zowel de bomen die in beheer zijn bij Nationale Bomenbank als ook de bomen in het beheer van de gemeente Zwijndrecht.

Mist u een boom of heeft u opmerkingen over deze website: geef deze dan aan ons door via info@nationalebomenbank.nl Heeft u een specifieke vraag over uw boom dan kunt u deze doorgeven via het kopje melding op deze site.